header image
 

Bröstförstoring genom fettransplantation

I dom flesta fall kan man använda fettransplantation av brösten istället för att sätta in bröstimplantat av silikon, detta gäller även för bröstlyft och bröstförstoring. Man slipper avstötningsreaktioner eftersom fettet är patientens egna och kapselbildning av implantatet och det är lättare att diagnosticera knölar i bröstet vilket kan vara svårt om man har bröstimplantat av silikon, dock inte på något sätt omöjligt.
Studier visar att cirka 70-80 % av de transplanterade fettcellerna överlever efter en fettransplantation med denna metod. Ibland kommer det att krävas två eller kanske tre operationer innan patienten är nöjd.
Bröstförstoring med eget kroppsfett används inte endast i kosmetiskt syfte för att få fylligare bröst eller för att justera assymetriska bröst. I Finland används metoden på vissa Universitetssjukhus för att behandla kvinnor med smärtproblematik efter bröstcancerkirurgi där man samtidigt utför en bröstrekonstruktion med fettransplantationen. Nu har man även på Karolinska sjukhuset i Stockholm börjat att utföra bröstkonstruktioner med den nya Body-jet metoden.

~ by on juni 8, 2011 .Kommentarer inaktiverade.